سفارش تبلیغ
صبا ویژن

غدیر خم
ثامن تم
طراح قالب
ثامن تـــم

 

 

حضرت رسول صلوات الله علیه و اله به أمیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمود؛

ای علی جان اگر نبود

که گروهی از امتم درباره تو سخنان نصاری در حق عیسی بن مریم میگویند

( اشاره دارد به اینکه می گویند عیسی فرزند خداست)

امروز درباره تو سخنی میگفتم که بر هیچ فرد و گروهی عبور نمیکردی

مگرانکه خاک پایت را برای تبرک برمیداشتند

و با قطره های اب وضویت استشفا می جستند.

اما همین بس که تو از من هستی و من از تو هستم

و ای علی به راستی که حق همراه تو و بر قلب تو و زبان تو جاری است

و حق بین دستهایت ودر برابر چشمانت قرار گرفته است .

 


پنج شنبه 96/6/16 .:. 12:3 عصر .:. زینب نظرات ()

 

نتیجه تصویری برای غدیرخم

 

واقعه غدیر بنابر باور شیعیان از مهم‌ترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر اسلام(ص) هنگام بازگشت از حجة الوداع در 18 ذی‌الحجه سال دهم قمری در مکانی به نام غدیر خم، امام علی(ع) را ولی و جانشین خود معرفی کرد و حاضران که بزرگان صحابه نیز در میان‌شان بودند در آنجا با امام علی (ع) بیعتکردند.

این معرفی بنا به دستور الهی در آیه تبلیغ بود. این آیه، کمی قبل از 18 ذی الحجه سال دهم نازل شد که به پیامبر(ص) دستور می‌داد آنچه خداوند بر او نازل کرده، ابلاغ کند و .............

ادامه مطلب...

پنج شنبه 96/6/16 .:. 11:22 صبح .:. زینب نظرات ()

اقیانوسی به وسعت ازل و ابد

یک روز دلم به جشن مولا علیه السلام می رفت
در عیدِ غدیرِ خُم به صحرا می رفت
هر کوه که در برابر می‏دیدم
چون دستِ علی علیه ‏السلام بود که بالا می رفت
غدیر ، سر آغاز رسالتِ آسمانی تمام پیامبران خداست .
درختِ دین ، در غدیر است که سر به ملکوت می‏ ساید .
امامتِ دوازده خورشید ، در روشنِ چشم های غدیر ، طلوع کرده است .
اینک ، دستِ تمامتِ اسلام است که بالا می‏رود .
اینک ، دستِ نورانیِ قرآنِ ناطق است که تا عرش خدا اوج می‏ گیرد .
اینک ، زمین است که به آسمان می‏بالَد
اینک ، خورشید است که بر تابشِ خود بر علی علیه السلام ، به زمین فخر می کند .
و اینک این کلماتِ آسمانی، از ملکوتِ کلامِ پیامبر علیه السلام منتشر می‏ شود که :
 هر که را من مولا و سرپرستِ اویم، پس علی علیه السلام نیز مولا و سرپرست اوست ؛ خدایا ! دوست بدار هر که او را دست بدارد و دشمن بدار هر که او را دشمن بدارد .
علی علیه السلام ، آن نورِ اَزَلی است که پیش از آفرینشِ جهان، در ارگانِ هستی ، جاری بود .
علی علیه السلام ، آن هدایت ‏کننده بزرگِ بهشت است که اگر دست ‏های بیعت ، با او راستین بودند ، کام زمین ، در عطش عدالت نمی ‏سوخت .
اگر جهان ، قدر غدیر را می‏دانست ، اکنون آسمان‏ ها آرزو می کردند که ای کاش لحظه ‏ای به جای این کُره خاکی باشند !
هجدهم ذیحجه سالِ دهمِ هجری ، روزی‏ست که هستی ، تمامتِ خود را به غدیر بخشید .

این عید بزرگ پیشاپیش بر شما مبارک باد.  



پنج شنبه 96/6/16 .:. 11:14 صبح .:. زینب نظرات ()

 

عید غدیر خم

قال رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم): ولایة على بن ابى طالب ولایة الله‏و حبه عبادة الله و اتباعه فریضة الله‏و اولیاؤه اولیاء الله و اعداؤه اعداء الله‏و حربه حرب الله و سلمه سلم الله عز و جل....امالى

رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
ولایت على بن ابیطالب(علیه السلام) ولایت‏ خداست، دوست داشتن او عبادت خداست، پیروى کردن او واجب الهى است و دوستان او دوستان خدا و دشمنان او دشمنان خدایند، جنگ با او، جنگ با خدا و صلح با او، صلح با خداى متعال است.



پنج شنبه 96/6/16 .:. 11:9 صبح .:. زینب نظرات ()


واقعه غدیر

نوشتار اصلی: واقعه غدیر

پیامبر(ص) در 24 یا 25 ذیقعده سال دهم هجری همراه با هزاران نفر برای به جای آوردن مناسک حج، ازمدینه به طرف مکه حرکت کرد.[4] از آنجا که این حج، آخرین حج پیامبر (ص) بود به حجة الوداع مشهور شد. وقتی اعمال حج پایان یافت و پیامبر(ص) همراه مسلمانان مکه را ترک و به طرف مدینه حرکت کرد، روز 18 ذی الحجه به غدیر خم رسیدند،[5] در این مکان جبرئیل آیه تبلیغ را بر پیامبر(ص) نازل کرد و از جانب خداوند، به رسول خدا(ص) امر نمود تا علی(ع) را به عنوان ولی و وصی بعد از خود، به مردم معرفی کند.[6]

 

 

اعمال غدیر خم


تاریخچه عید غدیر خم

مسلمانان و به‌خصوص شیعه از دوره‌های نخست، روز غدیر را یکی از عیدهای بزرگ می‌دانسته‌اند و این روز در میان ایشان به عید غدیر معروف و مشهور است. مسعودی (متوفای 346 ه‍.ق) در التنبیه و الاشراف نوشته است که فرزندان و شیعیان امیرالمؤمنین این روز را بزرگ می‌دارند.[13]  کلینی (متوفای 328ق) در روایتی جشن گرفتن شیعیان را نقل کرده است.[14] بنابراین جشن عید غدیر در قرون سوم و چهارم امر رایجی بوده است.

پیش از آن نیز فیاض بن محمد بن عمر طوسی روایتی نقل می‌کند که امام رضا(ع) روز غدیر را عید می‌گرفته است.[15] با توجه به این که امام رضا(ع) در اواخر قرن دوم می‌زیسته‌اند قدمت برگزاری جشن به مناسبت روز غدیر روشن می‌شود.

این بزرگداشت در سال‌ها و قرون بعدی نیز در بین مسلمین رایج بوده است تا جایی که بیعت با مستعلی بن مستنصر (از حاکمان مصر) در روز عید غدیر خم سال 487 قمری صورت گرفت.[16] در مصر خلفایفاطمی عید غدیر را رسمیت دادند و در ایران از سال 907ق که شاه اسماعیل صفوی به سلطنت رسید تا امروز عید غدیر از اعیاد رسمی است.

در قرون اخیر برگزاری این جشن از شعائر شیعه محسوب می‌شود. در نجف همه ساله در این روز مراسم با شکوهی در حرم علوی برگزار می‌شود و رجال و علمای شیعه و سفرای کشورهای اسلامی در آن حضور یافته، خطابه‌ها و قصائد غدیریه خوانده می‌شود. در یمن شیعیان زیدی روز غدیر را با جشن و چراغانی برگزار می‌کنند.

شب عید غدیر نیز در میان مسلمانان از شب‏ های معروف شمرده می‌شود.[17]

 


 


سه شنبه 96/6/14 .:. 11:56 صبح .:. زینب نظرات ()
سه شنبه 96/6/14 .:. 11:54 صبح .:. زینب نظرات ()

 

غدیر تنها قطعه تاریخی نیست. غدیر ادامه تحول فکری و اجتماعی شریعت محمدی است که پیامبر عظیم‌الشأن اسلام به منظور جلوگیری از عقب‌گرد و انحطاط امت به جاهلیت قبل از اسلام، راه روشن بعد از خود را در آن روز تبیین فرمود.

اما با تأسف بی‌پایان بر امتی که با فراموش نمودن غدیر نتیجه‌ای را رقم زدند که طرز تفکر و بینش جاهلی مخالفان غدیر اکنون با نام‌های طالبان، القاعده، داعش وحشی‌گری رابه اوج رسانده و غیرانسانی‌ترین افکار شرک‌آلود را به نام دین اسلام در مقابل دیدگان جهانیان عرضه می‌کنند و این نیست مگر اینکه این اسلام نمایان، مکتب اسلام را هم‌چون پوستین گرانبها و زیبایی وارونه پوشیده و در حال وارونه نشان دادن اسلامی عزیز هستند. و این جابجایی‌ها نتیجه جابجایی است که در تاریخ صورت پذیرفت. نتیجه ادانشدن حق غدیر، همین فتنه‌هایی است که نه تنها جهان اسلام، بلکه جهان بشریت را به بازی گرفته و همچون حیوانات که نه بلکه وحشی‌تر از حیوانات جنگل عمل نموده و بدترین حالت انزجار را در میان جامعه جهانی نسبت به اسلام و مسلمین موجب می‌شوند.

واقعه بسیار مهم غدیر خم در سال حجة‌الوداع، آخرین سفر رسول خدا(ص) برای انجام فریضه حج اتفاق افتاد. هنگامی‌که رسول خدا(ص) مناسک حج را بجا آورد، با مسلمانان همراه خود به سوی مدینه بازگشت در بین راه به منطقه معروف غدیر خم رسید ـ غدیر خم به علت نداشتن آب و علف جای توقف و منزل کردن نبود ـ اما سبب توقف حضرت رسول خدا(ص) و مسلمانان همراه در غدیر خم، امر خدای تبارک و تعالی در رابطه با معرفی و نصب امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب(ع) به‌عنوان جانشین پیامبر اکرم(ص) در میان امت بود. تا امت اسلام پس ازنبی مکرم اسلام(ص) درشعاع هدایت های رهبر معصوم و آگاه جامعه در سیر صعودی کمال وسعادت طی طریق نموده و دچار ضلالت و گمراهی نشوند.

البته قبل از این نیز وحی الهی نازل شده بود ولی خداوند عالم زمانی برای تعیین جانشین را معین نکرده بود و پیامبر اکرم(ص) مسئله تعیین جانشین را به زمانی موکول کرده بود که جامعه از اختلافات و دودستگی‌ها در امان باشد.

در اینجا خداوند عالم می‌دانست که اگر از غدیر خم بگذرد، مردم زیادی از پیامبر(ص) جدا شده به شهرهای خود می‌روند، بنابراین خدای عزوجل اراده فرمود مردم را جمع نماید تا فرمان جانشینی علی(ع) را بشنوند و حجت الهی بر همگان تمام شود.

سپس خداوند تبارک و تعالی آیه ناز کرد: (یا ایها الرّسول بلّغ ما انزل الیک من ربّک)(1)؛ ای پیامبر! آنچه از جانب پروردگارت بر تو نازل شده، ابلاغ کن ـ که همان جانشینی علی(ع) و تصریح به امامت آن حضرت(ع) است ـ و ان لم تفعل فما بلّغت رسالته و الهغ یعصمک من الناس(2) و اگراین فرمان الهی را انجام ندهی، رسالت او را نرسانده‌ای و خداوند تو را از گزند ـ مخالفان ـ حفظ می‌کند.

رسول خدا(ص) در آن روز گرم و طاقت‌فرسا دستور داد، جهاز شتران را فراهم کرده روی هم بچینند و منادیان، مردم را گرد آوردند. از شدت گرما مردم عباهای خود را به ساق پاهایشان پیچیده بودند. وقتی جمعیت یک‌جا جمع شدند، رسول خدا(ص) از جهاز شتران بالا رفت تا به بالاترین نقطه رسید. حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) را نیز به نزد خود خواند. آن حضرت نیز از جهاز شتران بالا رفت و در طرف راست رسول خدا(ص) قرار گرفت.

پیامبر اکرم(ص) خطبه‌ای خواند، سپاس و ثنای الهی را بجای آورد و مردم را موعظه فرمود و خبر ناگوارنزدیک شدن رحلت خویش را به آنان داد و فرمود: من فراخوانده شده‌ام و نزدیک است دعوت حق را اجابت کنم و از میان شما بروم.

من در میان شما چیزی می‌گذارم که اگر به آن تمسک کنید، هرگز گمراه نمی‌شوید و آن کتاب خدا (قرآن) و اهل بیت و عترت من هستند. و قرآن و اهل بیت من هرگز از هم جدا نمی‌شوند تا اینکه نزد حوض کوثر بر من وارد شوند.

سپس با صدای بلند فرمود: آیا من سزاوارتر از شما به خودتان نیستم؟ عرض کردند: خدا گواه است تو بر ما از خودمان سزاوارتری. پس دست علی(ع) را گرفت و بالا برد به طوری که زیر بغل هر دو پیدا بود، فرمود: هر که من مولا و سرپرست اویم، این علی مولا و سرپرست اوست. خدایا دوست بدار هر که او را دوست دارد و دشمن بدار هر که او را دشمن دارد و یاری کن هر که او را یاری نماید و واگذار هر که او را واگذارد و یاریش نکند.

آنگاه رسول گرامی(ص) پایین آمد و دو رکعت نماز خواند. چون هنگام ظهر بود، مؤذن آن حضرت اذان نماز واجب را گفت، حضرت نماز ظهر را خواند و در خیمه‌ای که برافراشته بودند، نشست و دستور داد علی(ع) نیز در چادر مقابل او بنشیند و به مسلمانان دستور داد گروه گروه نزد او بروند و منصب آن حضرت(ع) را تهنیت گویند و به‌عنوان امیرمؤمنان به او سلام دهند. تمام جمعیت این مراسم را بجا آوردند سپس پیامبر اکرم(ص) فرمان داد به همسران خود و دیگر زنان حاضر درمراسم که بروند نزد امام علی(ع) و به‌عنوان امیرمؤمنان بر او سلام نمایند و زنان نیز چنین کردند.

از جمله کسانی که در تهنیت و تبریک گفتن سخن را به درازا کشاند و بیش از دیگران اظهار شادمانی کرد، عمربن‌خطاب بود که گفت: به‌به ای علی امروز دیگر تو فرمانروای من و حاکم بر هر مرد مؤمن و زن مؤمنه شدی.

حسابن‌ثابت شاعر نامدار آن زمان که در آن مراسم حضور داشت، عرض‌کرد: ای رسول‌‌‌ خدا! آیا به من اجازه می‌دهی در این مناسبت شعری بگویم که خدا را خشنود سازد؟ پیامبر اکرم(ص) فرمود: ای حسان بسم‌الله شروع کن.

حسان در جای بلندی ایستاد، مسلمانان برای شنیدن اشعارش گردن‌ها کشیدند و او این‌چنین شروع کرد:

ینادیهم یوم الغدیر نبیّهم           بخمّ و أسمع بالرّسول منادیا

پیامبرشان در روز غدیر آنان را ندا داد و چه ندای رسایی که همگی آن را شنیدند.

و قال فمن مولاکم و ولیّکم؟      فقالوا و لم یبدوا هناک التعادیا

 

فرمود: کیست فرمانروا و صاحب اختیار شما؟ پس همگی بدون اختلاف و دشمنی گفتند:

الهک مولانا و انت ولیّنا                   و لن تجدن منّا لک الیوم عاصیا

خدای تو فرمانروای ماست و تو صاحب اختیار مایی و امروز در میان ما نافرمان و مخالفی نخواهی یافت.

فقال له قم یا علیّ فانّنی           رضیتک من بعدی اماماً و هادیاً

 

پس فرمود ای علی برخیز که من تو را به‌عنوان امام و راهنمای بعد از خودم برگزیدم

فمن کنت مولاه فهذا ولیّه                  فکونوا له انصار صدق موالیا

 

پس هر که من مولای اویم، این علی مولای اوست پس شما یار او و دوستدار صدیق او باشید.

هناک دعا اللهمّ و ال ولیّه        و کن للّذی عادی علیّاً معادیا

و در اینجا دعا کرد: خدایا! دوستدار علی را دوست بدار و با‌ دشمن علی، دشمن باش.

در هر حال داستان غدیر از خبرهای متواتر است. همان گونه که سفر حجه الوداع و سایر غزوات و جنگ‌های پیامبر متواتر است. نزول پیامبر(ص) در غدیر خم، جمع کردن مسلمانان، خطبه خواندن آن حضرت، بیان فضائل حضرت امیرمؤمنان(ع) و معرفی ایشان به‌عنوان وصایت و امامت بعد از خود از متواترات است.

 


سه شنبه 96/6/14 .:. 11:43 صبح .:. زینب نظرات ()

واقعه غدیر بنابر باور شیعیان از مهم‌ترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر اسلام(ص) هنگام بازگشت از حجة الوداع در 18 ذی‌الحجه سال دهم قمری در مکانی به نام غدیر خم، امام علی(ع) را ولی و جانشین خود معرفی کرد و حاضران که بزرگان صحابه نیز در میان‌شان بودند در آنجا با امام علی (ع) بیعت کردند.

این معرفی بنا به دستور الهی در آیه تبلیغ بود. این آیه، کمی قبل از 18 ذی الحجه سال دهم نازل شد که به پیامبر(ص) دستور می‌داد آنچه خداوند بر او نازل کرده، ابلاغ کند و اگر پیامبر این کار را نکند، رسالتش را انجام نداده است. سپس آیه اکمال نازل شد که می‌گفت: امروز دین شما را کامل نمودم و نعمت خود را بر شما تمام کردم و دین اسلام را برای شما پسندیدم.

معصومان(ع) به حدیث غدیر استناد کرده‌اند و شاعران بسیاری ـ از دوران امام علی(ع) تا به امروز ـ درباره آن شعر سروده‌اند. از مهم‌ترین آثار درباره این واقعه و حدیث غدیر، کتاب الغدیر فی الکتاب و السنة و الادب از علامه امینی است. پیامبر(ص) و دیگر معصومان این روز را عید خوانده‌اند و مسلمانان، به‌ویژه شیعیان این روز را جشن می‌گیرند.



سه شنبه 96/6/14 .:. 10:34 صبح .:. زینب نظرات ()

 

 

غدیردرلغت به معنای آبگیر است؛ گودالی در بیابان که آب باران در آن گرد آید. در میان راه دو شهر بزرگ دنیای اسلام، مکه و مدینه، محلی است به نام «جُحفه» که در زمان رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله ، کاروانیان حج گذار در آنجا از هم جدا می شدند و به طرف دیار خود می رفتند. در این محل، غدیر خم جای دارد. علت نام گذاری این غدیر به خم، آن است که آبگیر آنجا به شکل خُمِ رنگرزان بوده و برخی قبایل صحرایی، گاه جامه های رنگ کرده خود را در این آبگیر می شسته اند.در سال دهم هجرت، رسول خدا صلی الله علیه و آله به حج رفت و احکام آن را به مردم آموزش داد. به هنگام بازگشت از مکه، در استراحتگاه جُحفه و در غدیر خم، به امر خدا مردمان را گرد آورد و در آن مجمع سترگ، امام علی علیه السلام را به جانشینی خود به آنان شناساند و فرمود: «هر کس من مولای اویم، علی مولای اوست». البته جانشینی علی علیه السلام سال ها پیش در مکه و در جمع خاندان هاشم انجام گرفته بود، ولی در غدیر، به اطلاع عموم رسید.واقعه غدیر خم که در آخرین سال زندگی رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله رخ داد و در آن علی علیه السلام به جانشینی آن حضرت صلی الله علیه و آله برگزیده شد، حادثه ای تاریخی نیست که در کنار دیگر وقایع بدان نگریسته شود. غدیر تنها نام یک سرزمین نیست؛ یک تفکر است. غدیر، نشانه و رمزی است که از تداوم خط نبوت خبر می دهد. غدیر، نقطه تلاقی کاروان رسالت با طلایه داران امامت است. آری، غدیر خم یک سرزمین نیست؛ چشمه ای است که تا پایان هستی می جوشد؛ کوثری است که فنا برنمی دارد؛ و افقی است بی کرانه و خورشیدی است عالم تاب. امام صادق علیه السلام فرمود: «به خدا قسم اگر مردم فضیلت واقعی روز غدیر را می شناختند، فرشتگان روزی ده بار با آنان مصافحه می کردند. بخشش های خدا به کسی که آن روز را شناخته، قابل شمارش نیست.

عید غدیر در کلام حضرت امام خمینی رحمه الله و در کلام مقام معظم رهبری : عید غدیر خم را که کاشتن بذر ولایت در جان همه مسلمانان است، مختص گروه خاصی نمی دانست و در این باره می فرمود: «اینروز که روز عید غدیر است، از بزرگ ترین اعیاد مذهبی است. این عید، عیدی است که مال مستضعفان است، عید محرومان است، عید مظلومان جهان است، عیدی است که خدای تبارک و تعالی به وسیله رسول اکرم صلی الله علیه و آله برای اجرای مقاصد الهی و ادامه تبلیغات و ادامه راه انبیا، حضرت امیر علیه السلام را منصوب فرمودند.

عید غدیر، عید بسیار بزرگ و خاطره عظیم تاریخی است.عید غدیر، عید ولایت است، عید سیاست است، عید دخالت مردم در امر حکومت است، عید آحاد ملت و امت اسلامی است. 

 

 

 

 


دوشنبه 96/6/13 .:. 11:57 صبح .:. زینب نظرات ()

امام صادق(علیه السلام) فرموده اند:

 

 
صِیَامُ یَوْمِ غَدِیرِ خُمٍّ یَعْدِلُ صِیَامَ عُمُرِ الدُّنْیَا لَوْ عَاشَ إِنْسَانٌ ثُمَّ صَامَ مَا عَمَرَتِ الدُّنْیَا لَکَانَ لَهُ ثَوَابُ ذَلِکَ وَ صِیَامُهُ یَعْدِلُ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِی کُلِّ عَامٍ مِائَةَ حَجَّةٍ وَ مِائَةَ عُمْرَةٍ مَبْرُورَاتٍ مُتَقَبَّلَاتٍ وَ هُوَ عِیدُ اللَّهِ الْأَکْبَر...».

 روزه عید غدیر خم برابر است با روزه عمر دنیا، اگر انسانی زندگی کند سپس تمام طول دنیا روزه گیرد برای او ثواب آن است. و روزه آن در نزد خدای بزرگ و بلند مرتبه در هر سال برابر است با صد حج تمتع و صد حج عمره قبول شده و آن عید بزرگ خداوند است.    

 


دوشنبه 96/6/13 .:. 10:29 صبح .:. زینب نظرات ()
.:. کدنویسی : وبلاگ اسکین .:. گرافیک : ثامن تم .:.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 0
بازدید دیروز: 4
کل بازدیدها: 33334